Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen van ons klantenbestand in Nederland en Luxemburg. In de eerste plaats voer je een diepgaand onderzoek naar de marktmogelijkheden binnen de food retail. Vervolgens vertaal je de resultaten van deze marktprospectie in een gestructureerd en onderbouwd salesplan en maak je alle noodzakelijke afspraken voor de uitbouw van een klantennetwerk, zowel naar franchisenemers als naar de hoofdkantoren van de belangrijke spelers binnen deze markt. Je stelt hierbij de juiste prioriteiten.

In een volgend stadium herneem je dit onderzoek naar bedrijven in de non food retailmarkt.

Het gehele sales-proces werk je af van A tot Z waarbij je bij potentiële klanten een analyse maakt van de mogelijkheden die onze anti-diefstalsystemen op basis van video AI analytics bieden en de positieve return on investment voor de handelaar.

Deze analyse dient als basis voor een heldere offerte die de klant helemaal overtuigt. Na de verkoop zorg je voor een vlotte overdracht naar de technische en administratieve dienst binnen het bedrijf. Je rapporteert gedurende het hele traject rechtstreeks aan de CEO.

Met de opgedane kennis en het ontwikkelde netwerk zoek je naar een gedreven reseller/distributeur binnen de Nederlandse en Luxemburgse markt.

Tijdens het begin van onze samenwerking word je uitgebreid gebriefd over de finesses van onze systemen en de way of doing business. Opleidingen en meetings gaan door in de hoofdvestiging in Wijnegem.

Profiel
  • Niet je diploma is het belangrijkste maar wel de 5 à 7 jaar relevante ervaring als Business Developer in een B2B.
  • We kijken uit naar een gedreven medewerker die zich zowel thuis voelt in een gesprek met een IT Manager als een CEO.

  • Kennis en inzicht van de Nederlandse en Luxemburgse retailmarkt is absoluut noodzakelijk.

  • Je hebt een resultaatgerichte commerciële drive en een doorzettersmentaliteit wat je kan aantonen uit vorige functies. Tegelijk kan je je inleven in de situatie van klant.

  • Prospectie en onderzoek zijn voor jou bekende terreinen.

  • Je zorgt voor een goede relatie met de klanten en volgt hen na verkoop verder op.

  • Dit alles doe je op een administratief correcte wijze

  • Je spreekt perfect Nederlands. Voor de retailmarkt in Luxemburg is een goede kennis van het Frans vereist.

  • PPS biedt jou een zeer afwisselende en boeiende job waarbinnen je zelf op efficiënte wijze je agenda bepaalt. De overlegstructuur binnen het bedrijf is zeer horizontaal

We bieden je
Uiteraard krijg je een attractieve verloning en kan je beschikken over alle gekende extra legale voordelen. Het behalen van de vooropgestelde targets leidt tot een bonus.

Desigual
Cosmoparis
Minelli
Cactus
Samoe Samoe
Celio
Uniqlo
Lidl
Undiz
Proxy Delhaize
Zeeman
Etam
Decathlon
ICI Paris XL
Media Markt
G-Star Raw
H&M
Carrefour
Bricorama
Eurospar
Eram
Cora
Proximus
Antwerp City Brewery
Plus Supermarkten
de kringloopwinkel
Planet Parfum
Levi’s
Albert Heijn
Delhaize
AD Delhaize
Groupe Mestdagh
Origin’O
Pimkie
Gamma